Domaine La Villaudière - Sauvignon...

Domaine La Villaudière - Sauvignon Blanc - Charme de Loiree (wit)

Jaar: 2022

Druivensoort: Sauvignon Blanc 

Herkomst: Frankrijk , Loire

Food pairing: Aperitief, schelpdieren, schaaldieren, vis, vegetarisch en gevogelte. 

Online voorraad is beperkt, indien interesse in grotere aantallen, neem contact met ons op (info@dekoffiethuiswinkel.be).

€ 8,95
Inclusief belasting

 

Met passie, integriteit en nauwkeurigheid aan het roer, leidt de familie Reverdy hun wijnbedrijf, dat gedijt op een betoverende locatie met uitzicht op de beroemde Sancerre-heuvel. Hier gedijen de wijngaarden op een mix van klei-mergel ("Terres Blanches"), kalksteen ("Caillottes") en vuursteen ("Silex"), waarbij 85% Sauvignon Blanc en 15% Pinot Noir worden geteeld.

Sinds 2020 is het bedrijf trots gecertificeerd als High Environmental Value Level 3, wat hun inzet voor duurzaamheid benadrukt. Het heuvelachtige landschap en de nabijheid van de Loire rivier bieden optimale omstandigheden voor het produceren van buitengewone druiven, die gehuld zijn in ochtendmist tot aan de oogst in september.

De Sauvignon Charme de Loire IGT van wijnhuis Villaudiere is een verbluffende uitdrukking van dit terroir. Met zijn lichtgele kleur en levendige aroma's van citrusfruit, appel en subtiele buxus, biedt het een smaakervaring van rijp citrusfruit, mango, appel en een vleugje mineraliteit. Deze wijn belichaamt de essentie van Loire Sauvignon en biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Geniet van deze veelzijdige wijn als aperitief of bij een scala aan gerechten, zoals oesters, garnalen, sushi, gebakken vis met citroen, vegetarische schotels, gerookte zalm, kip of kalkoen met citrus saus. Met zijn levendige karakter en complexe smaken voegt deze wijn een vleugje elegantie toe aan elke gelegenheid.

50 Items

Domaine La Villaudière is een gerenommeerd wijnhuis gelegen in de Sancerre-regio van de Loire-vallei in Frankrijk. Het wijnhuis staat bekend om zijn passie voor wijnmaken, integriteit in het vak en nauwkeurigheid in elk aspect van het productieproces. Met een focus op duurzaamheid en respect voor het milieu, cultiveert Domaine La Villaudière wijngaarden die zijn beplant met de traditionele druivenrassen van de regio, zoals Sauvignon Blanc en Pinot Noir. De wijnen van Domaine La Villaudière, waaronder de Sauvignon Charme de Loire IGT, worden gewaardeerd om hun uitstekende kwaliteit, expressie van terroir en toegankelijkheid voor wijnliefhebbers over de hele wereld.

Om uw surfervaring op onze website en webshop te optimaliseren, gebruiken wij cookies. Voor het plaatsen en uitlezen van deze cookies hebben wij uw voorafgaand akkoord nodig. Opgelet! bepaalde functionaliteiten van de website kunnen niet gebruikt worden wanneer u niet akkoord gaat.