Moutaux Champagne Réserve Brut

Moutaux Champagne Réserve Brut

De Moutaux brut Réserve champagne is gemaakt met Pinot noir (80%) en Chardonnay (20%).

Het is een champagne die bij alle gelegenheden geproefd kan worden.

Online voorraad is beperkt, indien interesse in grotere aantallen, neem contact met ons op (info@dekoffiethuiswinkel.be).

€ 29,95
Inclusief belasting

 

De Moutaux brut Réserve champagne is gemaakt met Pinot noir (80%) en Chardonnay (20%).

Het is een champagne die bij alle gelegenheden geproefd kan worden.

De belangrijkste kenmerken: een mooie warmgele kleur, kenmerkend voor Pinot Noir; gastronomische en expressieve neus, die doet denken aan vers fruit (klein rood fruit aan het begin en geel fruit aan het einde).

5 Items

Earl Moutaux ligt in de Côtes des Bars, halverwege tussen Bar sur Aube en Bar sur Seine.

De boerderij van Moutaux, die champagne oogst en verwerkt in Bligny, gecertificeerd als "Terra-vitis" sinds 2010, beoefent en pleit voor duurzame wijnbouw, met respect voor de druiven en het terroir.

In 2019 kreeg het het label "Haute valeur environnementale" (HVE), wat aangeeft dat de elementen die de biodiversiteit bevorderen, alom aanwezig zijn op de boerderij en dat de druk van landbouwpraktijken op het milieu zoveel mogelijk wordt verminderd.

Onze wijnen worden op het terrein geproduceerd in overeenstemming met de champagnetraditie. De wijnstokken van ons champagnedomein worden handmatig geoogst, in een optimaal stadium van rijpheid, waardoor onze verschillende jaargangen finesse en aromatische volheid kunnen onthullen.

Om uw surfervaring op onze website en webshop te optimaliseren, gebruiken wij cookies. Voor het plaatsen en uitlezen van deze cookies hebben wij uw voorafgaand akkoord nodig. Opgelet! bepaalde functionaliteiten van de website kunnen niet gebruikt worden wanneer u niet akkoord gaat.