Diemme Prestigio

Diemme Prestigio

Deze Diemme miscela prestigio is een prachtige melange van 90% Arabica koffiebonen, zacht en iets zoet, behoorlijk wat chocolade. Zeer geschikt voor iedereen die van zachte koffie houdt. Verkrijgbaar als zak van 1000 gr.

Eenheid
  • 1000 gram
Direct leverbaar
€ 23,55
Inclusief belasting

 

De Diemme Prestigio is een buitengewoon fraaie melange, met een 90% Arabica bonen bestanddeel. De resterende 10% Robusta's van zeer hoge kwaliteit geven deze koffie een delicaat, extra aroma en een mooie, zeer licht fruitige wat zoete smaak.

De bonen voor deze Prestigio melange zijn afkomstig van koffielandgoederen uit Costa Rica, Kameroen, Tanzania en Kenia. Met deze kwaliteitsbonen is Diemme er ook nu weer in geslaagd een zeer fraaie melange van prestige samen te stellen. Zeer verfijnd, met een lichte cacao nuance, zacht van smaak en met een mooie ruime cremaopbouw.
Verkrijgbaar in zakken van 1000 gr.

Smaak- en geurprofiel

Crema

Kleur Hazelnoot
Stevigheid Gemiddeld/hoog
Duurzaamheid Gemiddeld/hoog

Aroma

Intensiteit Gemiddeld/hoog
Omschrijving Tonen van cacao

Smaak

Zuur Bijna afwezig
Bitter Bijna afwezig - lichte tonen van donkere chocolade
Zoet Aanwezig, in balans met de bitters
Balans Uitgebalanceerde smaken

Body

Wrang Afwezig
Body Gemiddeld/hoog

Nasmaak

Intensiteit Gemiddeld/hoog, met tonen van donkere chocolade en geroosterd brood
Duur Verhoogd

Overige

Caffeïne Zeer weinig, dankzij het hoge component van gewassen arabica
Branding Gemiddeld

De melange is samengesteld uit Salvador High Grow, Colombia Supremo, Tanzania Kilimanjaro, Brasile Alta Mogiana en India Arabica koffiebonen in combinatie met een klein deel India Cherry Robusta. 

Koffiesterkte
Zacht
Geschikt voor espresso
Geschikt
Geschikt voor gewone koffie
Geschikt
Geschikt voor cappuccino
Geschikt
Geschikt voor volautomaat
Zeer geschikt
8003866002029
12 Items
8003866002029

Diemme is in 1927 in het Italiaanse Padova begonnen met de productie van koffie. In dat jaar startten Romeo Dubbini en Mario Malagoli hun bedrijf en noemden het Torrefazione Caffe D.M, door de initialen van hun achternaam te combineren. Later is dit Diemme geworden, de verwoording van de fonetische uitspraak.
Het logo bestond destijds uit een driehoek van goud en donkerblauw, met hierin verwoord “caffe supiore”. Vandaag de dag doet Diemme nog steeds deze uitspraak eer aan. De brander levert misschien wel de beste koffie die we in het assortiment hebben.

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...

Om uw surfervaring op onze website en webshop te optimaliseren, gebruiken wij cookies. Voor het plaatsen en uitlezen van deze cookies hebben wij uw voorafgaand akkoord nodig. Opgelet! bepaalde functionaliteiten van de website kunnen niet gebruikt worden wanneer u niet akkoord gaat.