La Réserve Saint Dominique Grenache...

La Réserve Saint Dominique Grenache Vieilles Vignes

Jaar: 2018

Druivensoort: Grenache

Herkomst: Frankrijk

Een evenwichtige en complexe rode wijn.

Online voorraad is beperkt, indien interesse in grotere aantallen, neem contact met ons op (info@dekoffiethuiswinkel.be).

Niet op voorraad
€ 8,50
Inclusief belasting


 

Een evenwichtige en complexe rode wijn met toetsen van noten en rood fruit.

Wordt het best geserveerd bij kazen zoals Roquefort, kip en gekruide gerechten.

Het domein La Bastide Saint-Dominique is gelegen in de zuidelijke Rhône, binnen de appellatie Châteauneuf-du-Pape. De familie Bonnet besluit in 1976 de groenten- en fruitteelt achterwege te laten en zich te focussen op de wijnbouw. In 1999 komen zoon Eric en later dochter Veronique in de zaak. Sinds 2011 produceren zij volledig BIO. In de wijngaarden vind je dan ook geen pesticiden of kunstmeststoffen. Zij verbouwen druiven op verschillende ondergronden en appellaties met één constante, de ouderdom van de wijnstokken. het zijn allemaal “vieilles vignes” of oude wijnstokken die zorgen voor lage rendementen en volle geconcentreerde wijnen. In de fermentatiezaal installeerde wijnbouwer Eric Bonnet moderne installaties die toelaten om volgens de meest recente technieken wijn te maken.

Om uw surfervaring op onze website en webshop te optimaliseren, gebruiken wij cookies. Voor het plaatsen en uitlezen van deze cookies hebben wij uw voorafgaand akkoord nodig. Opgelet! bepaalde functionaliteiten van de website kunnen niet gebruikt worden wanneer u niet akkoord gaat.